Marka ve patent sektörü, mesleki ahlak ve dayanışma için Sınai Mülkiyet Derneği'ni kurdu
Sınai Mülkiyet Derneği kısa adı ile SMD; marka ve patent sektöründe mesleki ahlak ilkelerini korumak ve dayanışma amacıyla İstanbul’da kuruldu.
SMD; şahıs ve şirketlerin gerek ülkemizde gerekse yurtdışında sınai haklarını korumak amacı ile hizmet veren marka ve patent vekilleri ile birlikte birçok patent ofisi kurucusunu bir araya getirme gayreti ile kuruldu.
Dereneğe ilişkin hazırlanan tüzükte, “Üyelerinin mesleki bilgi ve birikimlerini, yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak üzere gerekli çalışmaları yapmak, Patent ve Marka Vekilliği mesleğinin itibar ve saygınlığının korumak, mesleki güvencenin geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, mesleğin yetkin kişiler tarafından yürütülmesinin teşvik edilmesini sağlamak, mesleki faaliyetlerin ulusal ve uluslararası standartlar ve etik kurallar ile hukuk kuralları doğrultusunda etkili bir şekilde yürütülmesi ve marka-patent vekilleri ile bu sektörde çalışan tüzel firmaların bir mesleki birliğe kavuşması için gerekli her türlü çalışmayı yürütmek amacıyla, 26 Eylül 2024 günü resmen kurulmuştur" denildi.
İstanbul merkezli olarak kurulan Sınai Mülkiyet Derneği, sektörel sorunlara çözüm üretmeyi ve bilgilendirme çalışmaları yaparak sektörü ileriye taşıyacak.
SMD yönetimi ise şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM KURULU: Arif Afkan, Ayşe Keçer, Töre Kara, Özgür Tütün, Murat Yeşilyurt
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: İlknur Kardeş, Esra Çağatay Akyıldız, Mustafa Turhan, Serkan Karabuz, Can Özgür Gürsoy
DENETİM KURULU: Murat Okur, Hatice Başak, İsmail Altun
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Eşref Borça, Şahin Samur, İlker Demir
Kısa sürede ciddi bir üye sayısına ulaşan SMD Yönetim Kurulu aynı zamanda tüm illerde de temsilcilikler oluşturmayı hedefliyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.